Galerie foto. ATAC TERORIST în sud-estul Franței. Atacatorul spune că e membru ISIS

88
Este alertă în Franța după un atac terorist care a avut loc în sud-estul țării. Un bărbat a fost decapitat lângă o uzină de gaz industrial de la periferia orașului Grenoble.



Potrivit presei franceze, lângă cadavru a fost găsit și un drapel al grupării jihadiste Statul Islamic. Alte două persoane au fost rănite ușor în urma unor explozii de mică amploare.

Atacul a avut loc la 10, ora Franței, 11 ora României. Potrivit presei franceze, o mașină la bordul căreia se aflau doi bărbați a încercat să forțeze intrarea în uzina de produse chimice din Grenoble, dar nu au reușit să intre în complexul industrial.

Ei au detonat mai multe dispozitive explozive. Doi angajați au fost răniți ușor în urma deflagrațiilor. Unul dintre atacatori a fost arestat, despre celălalt nu se știe momentan unde se află. Ministrul de Interne al Franței, Bernard Cazeneuve a părăsit Parisul și se îndreaptă spre Grenoble, pentru a coordona celula de criză.

Ca măsură preventivă, a fost întărită paza la toate obiectivele sensibile din Grenoble dar și de la Lyon, oraș cu două milioane de locuitori, aflat foarte aproape de zona atacului.

"Avem o semnătură care arată un gest de terorism internațional, prin care un stat ca Franța e supus atacului la nivel de individ. Rămâne să vedem dacă acest lucru va avea și alte consecințe în afară de acest gest simbolic. Singurele măsuri de urgență e să se strângă cât mai mutle date că să se facă o apreciere a situației. Soluția clară ar fi că din punct de vedere militar acest Stat Islamic să fie învins și să se oprească această formă de terorism internațional. Din punct de vedere militar este posibil, politic este mult mai complicat, ar însemna operații internaționale pe teritoriile unor state, e greu de adus armate dinafară ca să lupte împotriva acestui Stat Islamic", a declarat Hari Bucur la Digi24.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2963 secunde