Video Galerie foto și video/ Inundații devastatoare în Bulgaria! Mii de români sunt sinistrați în Albena: "Bulgarii și-au bătut joc de noi!" - UPDATE

1598
2

Articole recomandate

UPDATE - Ministrul delegat pentru Turism, Florin Jianu, se deplasează de urgență în stațiunea bulgară Albena, unde mai mulți turiști români sunt blocați în urma inundațiilor, pentru evaluarea situației și prime decizii în vederea repatrierii acestora, informează Guvernul.


UPDATE -  Ambasada României de la Sofia estimează, pe baza apelurilor telefonice, că numărul românilor afectații de inundațiile de pe litoralul bulgăresc este de aproximativ 1.000 de persoane, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe.


"Ambasada României la Sofia a fost contactată de mai mulți cetățeni români aflați pe litoralul bulgăresc care au prezentat situația dificilă în care se află în stațiunea Albena, care a fost cea mai afectată de inundații. Nu există date oficiale privind numărul turiștilor români aflați în această stațiune, însă după estimările misiunii diplomatice, efectuate pe baza apelurilor telefonice, numărul acestora ar putea fi de aproximativ 1.000 de persoane", se arată în răspunsul MAE.


UPDATE - Un grup de lucru din care fac parte reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a fost constituit la Guvern pentru a urmări situația românilor din zonele afectate de inundații din Bulgaria și a interveni la nevoie, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a precizat că un atașat al MAI și unul al MAE sunt pe drum către litoralul bulgăresc, afectat de inundații, unde s-ar afla aproximativ 1.000 de români, potrivit informațiilor MAE furnizate la solicitarea MEDIAFAX.

Raed Arafat a mai spus că situația românilor aflați în vacanță în Bulgaria va fi urmărită de autoritățile române, care cooperează foarte bine cu cele bulgare, și că, la nevoie, vor fi trimise autocare pentru repatrierea românilor rămași fără mașină, scrie realitatea.net.


Turiștii români aflați pe litoralul bulgăresc, în regiunea Albena, acuză autoritățile străine că nu îi ajută să plece acasă, după ce stațiunea a fost grav afectată de inundații, românii reclamând că au fost evacuați doar cetățenii ruși și germani, în timp ce românii s-au ajutat între ei. Potrivit Realitatea TV, un hotel din stațiune s-a prăbușit parțial.

"Nu a venit nimeni să vorbească cu noi, să ne spună dacă putem ieși din hotel, sunt români disperați, care nu pot pleca de aici. Sunt mulți români aici, sunt copii, situația e disperară, s-a rupt și faleza, restaurantul este distrus. Sunt buzoieni care nu pot pleca pentru că au mașinile acoperite cu apă, au autoturismele distruse de mâlul care a intrat până la scaune, a fost apă de un metru și 20 de centimetri, iar bulgarii și-au bătut joc de noi", a declarat Eliza Panait, turistă din Albena.

Sursa citată a adăugat că inundațiile au cuprins zona după ploile abundente care s-au înregistrat în noaptea de joi spre vineri. Apa și aluviunile care s-au revărsat din pădure, dar și dintr-un râu care s-ar afla în zonă au distrus mașinile turiștilor, restaurantele aflate la subsolurile hotelurilor, un hotel fiind rupt în două, iar turiștii fiind evacuați.

Turiștii români susțin că nu li s-a mai servit masa, deși sunt în regim all inclusiv, ei primind în ultimele ore doar câte un sandviș, câte un croissant și câte o sticlă de jumătate de litru cu apă, scrie realitatea.net.


În ultimele două zile, orașul bulgar Varna și alte localități din Bulgaria, între care și stațiunea Albena, au fost grav afectate de inundațiile puternice care s-au înregistrat în zonă în urma ploilor toernțiale și a scurgerilor de pe versanți, cel puțin zece persoane pierzăndu-și viața din cauza apelor revărsate.


Comentează știrea

..........
22 iunie 2014
soferul

Asa va trebuie... va place la bulgari? acolo sa stati :)))

mamaia ?
22 iunie 2014
mda

Tind sa fiu de acord cu tine, dar ce alte optiuni au ? Si vorbesc de oameni normali cu posibilitati limitate. Carele si tigania lui mazare ? Nu mersi, mai bine stau acasa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2605 secunde