Concurs Gașca lui Moisoiu încă încearcă acapararea PD-L

1116

Articole de la același autor

Tensiunile din rândul PD-L sunt întreținute, în continuare, de membri de partid care nu se împacă, nici acum, cu excluderea lui Dănuț Moisoiu din organizație. Aceștia au încercat aseară să forțeze mâna conducerii partidului și au anunțat organizarea unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Coordonare Locală.
Reuniunea ar trebui să aibă loc sâmbătă, iar pe ordinea de zi se regăsește, printre altele, repunerea în funcție a fostei conduceri a organizației municipale a PD-L Constanța.

Ședința Biroului Permanent Județean al PD-L Constanța a debutat aseară în prezența secretarului executiv al partidului, Elena Udrea. Prezența sa la Constanța a avut ca scop, printre altele, validarea membrilor Biroului Permanent Municipal Local. Potrivit declarațiilor Elenei Udrea, componența noului BPL a fost validată în forma propusă de președintele interimar, Constantin Florian, în urma discuțiilor pe care acesta le-a avut cu membrii BPJ.
Din noua conducere a organizației municipale a PD-L Constanța fac parte, printre alții: Mircea Banias, Cătălin Filișan, Ion Toanchină, Tudorel Grigoreanu, Adrian Creangă, Mălina Dinu, Vicențiu Petrescu, Dan Gheorghiu, Maria Stavrositu, Daniel Neacșu, Cristian Zahariu, Adrian Alexandrescu, Dinu Oprean, Eleonora Gima, Valentin Zeicu, Alexandru Maxim, Georgeta Dorneanu, Nicolae Ploscariu, Nicolae Tudoran, Marian Copăceanu, Mihai Bălan, Florin Șandru.
În cadrul întâlnirii de aseară, Elena Udrea i-a anunțat pe pedeliștii constănțeni că trebuie să își desemneze cinci reprezentanți în comisiile de specialitate de la centru. Aceasta este o prevedere a Biroului Permanent Național care trebuie pusă în practică, după cum, tot potrivit unei decizii a BPN, se vor înființa comisii de specialitate și în cadrul fiecărei organizații județene de partid.
Elena Udrea a menționat că rolul comisiilor este acela de a întocmi programul de guvernare pe care PD-L ar urma să îl prezinte la finalul lunii viitoare.

Reuniune extraordinară
Cu doar câteva minute înainte de validarea noii conduceri a organizației PD-L Constanța, fostul secretar general al filialei constănțene, Remus Macovei,
i-a anunțat pe liderii strânși la sediul organizației județene a partidului că pentru sâmbătă, "membrii PD-L Constanța" au convocat o reuniune extraordinară a Consiliului de Coordonare Locală. Pe ordinea de zi erau menționate trei puncte: analiza rezultatelor obținute la alegerile locale, analiza măsurilor nesta-tutare adoptate de către BPJ, dar și reconfirmarea în funcție a fostului Birou Permanent Local Constanța.
Și asta în condițiile în care aseară a fost validată noua conducere a organizației locale a partidului.
Macovei a menționat că în acest sens au fost strânse 254 de semnături de la membri care susțin organizarea acestei reuniuni.
Secretarul executiv al partidului, Elena Udrea, s-a retras de la dezbaterile din BPJ pe marginea acestui subiect, ea susținând că i-a lăsat pe colegii săi să discute pe această temă. Contactată telefonic ulterior, Elena Udrea a menționat, totuși, că singurele documente legitime sunt cele aprobate de la centru, ea invocând în acest sens decizia BPN validată de Colegiul Director Național, evitând însă să catalogheze o eventuală întrunire programată pentru sâmbătă ca nestatutară.

Sponte, lider la tineret
Deși înainte de începerea ședinței de aseară, liderul pedelist Ion Popescu anunțase că urmau a fi desemnați și liderii interimari ai organizațiilor de tineret, de la femei și de la oamenii de afaceri, membrii Biroului Permanent Județean au reușit să desemneze însă doar președintele de la tineret. Este vorba de Adrian Sponte care l-a înlocuit în funcție pe Mihai Bobe, cunoscut ca fiind nepotul fostului pedelist Dănuț Moisoiu. Organizația de femei a rămas, deocamdată, fără președinte, în urma demisiei fostului lider, Doinița Băsescu, și având în vedere că membrii BPJ au amânat desemnarea unui succesor. De asemenea, a fost amânată și desemnarea unui nou președinte interimar și la organizația oamenilor de afaceri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.661 secunde