Germania: "Europa trebuie să mențină presiunea asupra Greciei"

61
Germania:

Articole recomandate

Ministrul german al Finanțelor, Wolfgang Schaeuble, consideră că Europa ar trebui să mențină presiunile asupra Greciei, pentru a determina statul să-și respecte angajamentele privind austeritatea, și neagă că soluționarea crizei datoriilor de stat ar fi întârziată de alegerile din Germania.

Miniștrii Finanțelor din zona euro au aprobat săptămâna trecută o nouă tranșă, de 2,5 miliarde euro, din programul de împrumuturi contractat de Grecia, asigurând astfel finanțarea guvernului elen până la alegerile generale din Germania, programate pentru 22 septembrie.

Progresele Greciei vor continua să fie monitorizate în condiții normale.

"Presiunea rămâne, nu are nicio legătură cu programul electoral. Sunt departe de a fi trecut hopul", a comentat Schaeuble la postul de radio Deutschlandfunk, preluat de Bloomberg.

Cancelarul german Angela Merkel încearcă să obțină, în septembrie, cel de-al treilea mandat la conducerea guvernului elen, pe fondul nemulțumirii germanilor privind sumele uriașe mobilizate de Berlin în sprijinul statelor din zona euro aflate în dificultate.

Principalul adversar al lui Merkel este social-democratul Peer Steinbrueck, fost ministru al Finanțelor în timpul primului mandat al actualului cancelar (2005-2009).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7212 secunde