Google îl omagiază pe ALAN TURING, părintele informaticii, printr-un nou logo

218
Google îl omagiază pe ALAN TURING, părintele informaticii, printr-un nou logo - google-1340444477.jpg
Google și-a modificat, sâmbătă, logoul pentru a-l omagia pe savantul britanic Alan Turing, considerat părintele informaticii moderne, de la a cărui naștere se împlinesc 100 de ani, scrie Mediafax.

Comunitatea științifică internațională sărbătorește, sâmbătă, centenarul nașterii părintelui informaticii moderne, britanicul Alan Turing, savantul care a reușit, printre altele, să descifreze codurile secrete naziste în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Noul logo al motorului de căutare Google este o reprezentare a "dispozitivului Turing", un sistem care a stat la baza informaticii moderne. Acest dispozitiv citea o serie de cifre "unu" și "zero" de pe o bandă, care descria sarcina ce trebuia îndeplinită.

Sâmbătă, când se împlinesc 100 de ani de la nașterea savantului britanic, numeroase orașe vor organiza conferințe și expoziții pentru a aduce un omagiu operei științifice a lui Alan Turing, considerat un Einstein al matematicii, dar care a fost persecutat în timpul vieții pentru că a fost homosexual.

"Alan Turing este, fără îndoială, singura persoană care a avut contribuții majore, ce au schimbat fața lumii, în cele mai fine trei tipuri de inteligență: umană, artificială și militară", afirmau editorii revistei Nature într-un editorial recent.

Alan Turing a decedat la vârsta de 41 de ani, pe 7 iunie 1954, prin otrăvire cu cianură, după ce a fost condamnat, în 1952, pentru "ultraj adus bunelor moravuri", din cauza homosexualității sale, pe atunci ilegală în Marea Britanie, și constrâns la castrare chimică.

Nu puține sunt vocile care afirmă că renumitul savant, celebru pentru excentricitatea sa, s-a sinucis mâncând un măr otrăvit cu cianură. Această ipoteză nu a putut fi dovedită niciodată în mod oficial.

Memorialul care îi este consacrat, în apropiere de Universitatea din Manchester, îl prezintă, de altfel, așezat pe o bancă, ținând în mână un măr.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3326 secunde