Grecia, paralizată de proteste

215
Grecia, paralizată de proteste - greciua-1348691846.jpg
Grecia a fost paralizată, ieri, de o grevă generală de 24 de ore. Lucrătorii din transportul feroviar, maritim și aviatic au încetat lucrul, școlile s-au închis, iar spitalele și-au redus activitatea.


Zeci de mii de greci au protestat astfel împotriva măsurilor de austeritate. Protestatarii au devenit violenți, fiind necesară intervenția forțelor de ordine.
Funcționari, avocați, medici sau marinari, grecii sunt în grevă generală din cauza planului de austeritate cerut de Uniunea Europeană și de Fondul Monetar Internațional.
Este prima acțiune națională de acest fel de la venirea la putere, în iunie, a guvernului de coaliție condus de premierul conservator Antonis Samaras.
Mai multe manifestații vor avea loc în orașele mari, la apelul a două sindicate din Grecia. Greva generală de 24 de ore a avut ca scop denunțarea noilor măsuri pentru economisirea a peste 11,5 miliarde de euro, necesară pentru deblocarea unei noi tranșe de împrumut de la FMI. Guvernul lui Samaras încearcă să mențină un echilibru între cererile Uniunii Europene și cele ale votanților, dezamăgiți de situația din Grecia.
Până acum, Grecia a reușit economisirea a 9,5 miliarde de euro prin tăierea salariilor, pensiilor și asigurărilor de sănătate. De asemenea, guvernul de la Atena plănuiește să crească vîrsta pensionării de la 65 la 67 de ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Decizie istorică luată de Germania
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Cea mai norocoasă familie din lume
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Cutremur puternic în Mexic
Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Actual : Președintele croat, blocat în ascensor
Pagina a fost generata in 0.5992 secunde