Grecia s-a decis să-și închirieze patrimoniul

1143
Grecia s-a decis să-și închirieze patrimoniul - partenon-1326983167.jpg
Grecia s-a decis să scoata bani din ceea ce are mai de valoare. Astfel, începand de miercuri vor fi închiriate situri istorice, chiar dacă acestea fac parte din patrimoniul național, potrivit ziarului Bild.

Primul obiectiv de pe listă - Acropole din Atena. O zi de filmări pentru reclame video în interiorul clădirii antice se ridică pană la 1600 de euro.

În acest sens, autoritățile elene se gândesc chiar să permită realizarea unor filme și organizarea de evenimente în masă pe Acropole.

Toate fondurile încasate vor fi direcționate către restaurarea monumentelor istorice, dat fiind faptul că pe timp de criza vistieria statului nu are bani pentru așa ceva, explică guvernanții eleni.

Gerasimos Giakoumatos, deputat și fost ministru din partea partidului conservator Nea Demokratia explică acest gest disperat: 'Trebuie să închiriem Acropole, precum și alte situri de patrimoniu unor companii private pentru a face rost de bani la buget'.'Este mai bine să dăm cu chirie valorile noastre istorice decât să tăiem și mai mult salariile', a adăugat el, estimând că grecii nu realizează încă adevarată amploare a dezastrului iminent, conform publicației menționate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Decembrie 2011
Stire din Actual : Grevă generală în Grecia
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Ce spune presa greacă despre noul premier
Pagina a fost generata in 0.2475 secunde