FMI exclude un nou împrumut pentru Grecia

886
FMI exclude un nou împrumut pentru Grecia - grecia-1323873108.jpg
Fondul Monetar Internațional exclude pentru moment posibilitatea de a crește sprijinul său financiar acordat Greciei prin intermediul unui nou împrumut, o eventualitate văzută în Europa.

"Misiunea nu este aici pentru a discuta despre un nou program", a declarat într-o conferință telefonică șeful misiunii FMI în Grecia, Poul Thomsen, potrivit Agerpres.

Thomsen s-a exprimat la Atena, unde a început luni discuții cu guvernul grec și cu ceilalți doi membri ai "troikăi" de creditori publici ai țării (Banca centrală și Comisia Europeană) cu privire la politica economică a noului guvern, intrat în funcție în noiembrie.

Ministrul grec al Finanțelor Evangelos Venizelos a declarat luni că aceste negocieri ar trebui să conducă la un nou plan de finanțare pentru Grecia "în valoare de 89 de miliarde de euro până la sfârșitul lunii ianuarie".

Thomsen a insistat că, pentru moment, nicio participare a FMI la acest plan nu a fost negociată și că Fondul continuă să lucreze în cadrul celor 30 de miliarde acordate în mai 2010.

"Avem un program în desfășurare și intenționăm să continuăm să spri-jinim Grecia. Nu există nicio cerere pentru un nou program", a declarat el.

Thomsen a reamintit că țara ar putea conta pe partenerii ei europeni.

"Liderii europeni au declarat la summitul lor precedent din iulie că ei vor continua să sprijine Grecia atât timp cât este necesar pentru ca ea să își regăsească accesul pe piață, presupunând desigur că programul rămâne pe calea cea bună", a spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Actual : Marea Britanie abandonează UE
Pagina a fost generata in 0.4294 secunde