Marea Britanie abandonează UE

702
Marea Britanie abandonează UE - angliadavidcameron-1323440125.jpg
Marea Britanie a decis să blocheze modificarea tratatului UE și să rămână în afara unui acord interguvernamental pentru consolidarea disciplinei fiscale. Motivul: Londra nu dorește să își cedeze suveranitatea.

Ministrul britanic de externe William Hague a declarat azi că Marea Britanie a refuzat să se alăture acordului interguvernamental pentru consolidarea disciplinei interguvernamentale, dar că acest lucru nu înseamnă că Londra va fi izolată în UE, în ciuda opiniei majorității diplomaților și a comentatorilor europeni.

"Sunt țări care sunt dispuse să își cedeze suveranitatea națională și controlul asupra bugetelor naționale pentru a face zona euro mai funcțională", a declarat Hague pentru BBC, cu referire la statele care s-au alăturat acordului interguvernamental.

"Marea Britanie nu mai dorește să cedeze puteri naționale, nu dorim să ne cedăm suveranitatea", a adăugat Hague.

Premierul britanic David Cameron a justificat vineri dimineață la Bruxelles refuzul său de modificare a tratatului UE, vorbind despre o "decizie dificilă dar bună", deoarece interesul Marii Britanii nu era protejat, relatează AFP.

"Dacă nu poți obține siguranță în interiorul tratatului, este mai bine să rămâi în afară", a apreciat premierul în cadrul unei conferințe de presă la încheierea primei zile a summitului de la Bruxelles.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4113 secunde