Avionul american doborât în Iran spiona instalații nucleare

498
Avionul american doborât în Iran  spiona instalații nucleare - avion-1323440359.jpg
Avionul american fără pilot prăbușit în Iran participa la o misiune de supraveghere a instalațiilor nucleare iraniene, afirmă surse oficiale și experți americani.

Până acum, zborurile la altitudini mari efectuate de la baze din Afganistan erau printre cele mai secrete operațiuni de colectare a informațiilor despre Iran, iar oficialii americani refuzau să le discute. Dar prăbușirea acestui aparat, la circa 200 de kilometri de frontiera dintre Afganistan și Iran, a scos la iveală detalii despre secretul program american, citați de ediția online a New York Times.

Detalii despre zborurile avionului fără pilot de tip RQ-170 Sentinel, fabricat de Lockheed Martin, au apărut în Kandahar, Afghanistan, în 2009. Conform experților, este clar că avionul era utilizat în cadrul misiunilor agresive de colectare a informațiilor despre programul nuclear iranian.

Într-un discurs recent, consilierul prezidențial american pentru Securitatea Națională, Tom Donilon, sugera că existau eforturi secrete ale Statelor Unite pentru monitorizarea programului nuclear iranian. "Vom continua să fim vigilenți. Vom acționa agresiv pentru a depista orice efort al Iranului în domeniul nuclear", afirma Donilon în noiembrie, cu ocazia unui seminar al Institutului Brookings.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Actual : Marea Britanie abandonează UE
Pagina a fost generata in 0.9467 secunde