Olanda, presată să autorizeze aderarea României la Schengen

683
1
Olanda, presată să autorizeze aderarea României la Schengen - schengen-1323440278.jpg
Olanda este supusă presiunilor de către partenerii săi pentru a autoriza aderarea României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație Schengen, într-un proiect de declarație prezentat joi lideri-lor UE reuniți în summit la Bruxelles.

Toate condițiile au fost îndeplinite pentru a permite adoptarea unei decizii privind aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen, iar Consiliul este invitat să o adopte cât mai rapid posibil", precizează proiectul, consultat de AFP.

"Dacă va fi necesar, Consiliul European va reveni asupra subiectului la reuniunea sa din martie 2012", adaugă textul.

Extinderea spațiului Schengen necesită consimțământul în unanimi-tate al statelor membre.

Spațiul Schengen, care se întinde din Portugalia până în Polonia și în care călătorii pot circula liber pe cale terestră sau aeriană, cu o simplă carte de identitate, a fost obiectul unor tensiuni importante din cauza temerilor legate de imigrația clandestină.

Comentează știrea

buru
10 decembrie 2011
asteptam o reactie dura batava

Poate se intereseaza olandezii ,dupa ce ia porcait bine chiorul,la vecinii belgieni sa spuna ce hram a purtat panarama asta la anvers intre 86' si 89',ce serviu facea securitatii asta ptr lamurirea romanului si intregii uniuni europene poate ii si inchide botu' ptr totdeauna,sa saturat tota europa de el.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Actual : Marea Britanie abandonează UE
Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Social : Alcoolicii români evită să se trateze
Pagina a fost generata in 1.1629 secunde