Greve împotriva austerității, preconizate în 36 de state europene

210
Greve împotriva austerității, preconizate în 36 de state europene - 101913022146428132-1350681508.jpg
Confederația Europeană a Sindicatelor (CES) a decis să organizeze la 14 noiembrie o "zi de acțiune" paneuropeană împotriva politicilor de austeritate în țările din Uniunea Europeană, a anunțat un purtător de cuvânt al confederației, care grupează 85 de organizații sindicale din 36 de state, potrivit agenției de presă elenă Ana.


CES, conform responsabilului menționat, se opune ferm măsurilor de austeritate severe adoptate în unele țări UE, care "scufundă Europa într-o recesiune economică și distrug modelul social european". 
În cadrul acestei zile de "acțiune paneuropeană", în mai multe state din UE, între care Grecia, Portugalia și Spania, vor avea loc manifestații, greve, mitinguri și alte activități de protest. 
Joi, în Grecia a avut loc o grevă națională generală de 24 de ore, motiv pentru care au fost anulate toate cursele aeriene pe aeroporturile elene. Zeci de mii de oameni au luat parte la manifestațiile de protest împotriva politicilor guvernului de la Atena privind reducerea cheltuielilor publice în schimbul noului împrumut din partea UE și FMI. Grupuri de tineri demonstranți au aruncat cu pietre și sticle cu conținut inflamabil înspre polițiștii care au recurs la bastoane și gaze lacrimogene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Actual : Avion evacuat, aeroportul din Glasgow închis
Pagina a fost generata in 0.8837 secunde