Gruparea Stat Islamic, acuzată că prelevează organe pentru a-și finanța operațiunile

152
Gruparea Stat Islamic, acuzată că prelevează organe pentru a-și finanța operațiunile - stat-1424264867.jpg

Articole recomandate

Ambasadorul irakian la ONU a cerut Consiliului de Securitate al organizației să verifice acuzațiile potrivit cărora gruparea Stat Islamic (SI) prelevează organe umane pentru a-și finanța operațiunile, relatează CBS, în pagina electronică. Ambasadorul Mohamed Alhakim le-a spus reporterilor că, în ultimele săptămâni, au fost descoperite cadavre cu incizii chirurgicale și fără rinichi sau alte organe, aruncate în gropi comune. "Avem cadavre. Veniți și examinați-le", a spus el. "Este clar că lipsesc unele părți din ele", a adăugat ambasadorul.

El a afirmat, de asemenea, că aproximativ zece medici au fost "executați" la Mosul pentru că au refuzat să participe la prelevarea de organe.

Alhakim a informat Consiliul de Securitate despre situația din Irak și a acuzat SI de "genocid" împotriva unor grupuri etnice.

Emisarul ONU în Irak, Nikolai Mladenov, a declarat că 790 de persoane au murit în ianuarie din cauza conflictului armat și a terorismului. El a subliniat numărul tot mai mare de informații și acuzații potrivit cărora SI folosește prelevarea de organe drept metodă de finanțare, adăugând că gruparea își extinde tacticile de la zi la zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6693 secunde