Guvernul britanic, criticat pentru campania scumpă anti-Brexit

117
Guvernul britanic, criticat pentru campania scumpă anti-Brexit - steag-1460045474.jpg

Articole recomandate

Guvernul britanic conservator a devenit ținta criticilor referitoare la campania sa cu pliante în valoare de nouă milioane de lire sterline (12,6 milioane de dolari) ce are drept scop atragerea de sprijin pentru menținerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, relatează agenția DPA, potrivit Agerpres.

Primarul Londrei, Boris Johnson, a calificat drept ''o nebunie folosirea atâtor bani de la contribuabili pe niște materiale care în fond au drept scop să-i sperie pe oameni și să-i împingă într-o direcție''.

Săptămâna viitoare, peste 27 de milioane de gospodării vor primi câte un pliant în 16 pagini în care populației i se cere să voteze împotriva ieșirii Marii Britanii din UE la referendumul din 23 iunie. Guvernul și-a apărat campania, invocând un sondaj care arată că 85 % dintre cetățeni vor mai multe informații despre referendum.

Criticii susțin că guvernul nu mai acționează în mod echilibrat cheltuind nouă milioane de lire sterline pe pliante, intitulate ''De ce crede guvernul că votul pentru rămânerea în Uniunea Europeană este cea mai bună decizie pentru Regatul Unit''. Ambele tabere - pro și contra Brexit - se limitează fiecare la cheltuirea a câte șapte milioane de lire sterline pentru campaniile lor.

''Ceea ce noi dorim este o dezbatere corectă, informată și, dacă folosești banii contribuabililor, atunci ar trebui să le dai posibilitate oamenilor să se poziționeze și de cealaltă parte a problemei'', a afirmat Johnson, care este în fruntea campaniei pentru Brexit.

Premierul conservator, David Cameron, a făcut apel la populație să voteze pentru rămânerea regatului în cadrul Uniunii Europene, după ce a negociat un acord pentru reforme care îi va acorda Marii Britanii ''un statut special''.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4402 secunde