Guvernul regiunii Crimeea a fost DEMIS. Referendumul, organizat în mai

151
Guvernul regiunii Crimeea a fost DEMIS. Referendumul, organizat în mai - bhpyvu2ceaaco1h-1393494698.jpg

Articole recomandate

Parlamentul republicii autonome Crimeea a anunțat joi că va organiza un referendum pentru a determina viitorul regiunii pe fondul tulburărilor din țară, relatează Russia Today, în pagina electronică. Echipajele avioanelor de luptă din Districtul Militar de Vest au fost plasate în stare de alertă ridicată în cadrul unor exerciții-surpriză ordonate miercuri de către Vladimir Putin.


Parlamentul din Crimeea a stabilit data de 25 mai pentru organizarea unui referendum pe tema statutului regiunii autonome ucrainene.


Parlamentul a adoptat această decizie în contextul în care este ocupat de câteva ore de un grup de protestatari proruși.


Pe 25 mai, în întreaga Ucraină va fi organizat scrutinul prezidențial anticipat decis după demiterea președintelui Viktor Ianukovici.Parlamentul regiunii autonome Crimeea a demis Guvernul local, în cursul unui vot desfășurat joi seară.


"Tot ce se întâmplă în prezent în Crimeea nu s-ar fi putut întâmpla fără susținerea liderilor politici ruși. Eu cred că planul aplicat în prezent în Crimeea este planul Moscovei", a declarat Rifat Ciubatov, liderul Adunării tătarilor din Crimeea (Medjlis).


Membrii grupului armat prorus care a preluat joi controlul asupra Parlamentului din Crimeea sunt "teroriști", consideră Ciubatov.


Tătarii, comunitate musulmană instalată din secolul al XIII-lea în Crimeea, reprezintă 12% din populația de două milioane de locuitori a acestei regiuni ucrainene.


Persoane înarmate neidentificate au preluat controlul, ieri dimineața, asupra Parlamentului și Guvernului din Crimeea, la Simferopol, capitala acestei republici autonome rusofone din Ucraina afectate de tensiuni separatiste, și au arborat steaguri rusești, potrivit agenției Interfax. Ministrul ucrainean interimar de Interne Arsen Avakov a anunțat că întreaga poliție a fost plasată în stare de alertă.


Ocupanții înarmați i-au spus premierului Crimeei că nu sunt "autorizați" să negocieze 


Reprezentanți ai grupului de persoane înarmate care a preluat controlul joi dimineața asupra clădirilor Parlamentului și Guvernului Crimeei l-au informat pe premierul regiunii autonome că nu sunt "autorizați" să poate negocieri, relatează postul Russia Today în pagina electronică.


Potrivit postului rus, premierul Anatoli Mohiliov a trimis un număr de telefon la care poate fi contactat grupului de persoane înarmate care au preluat controlul asupra sediului Parlamentului din Crimeea.


Grupul se numește "Autoapărarea populației vorbitoare de limba rusă din Crimeea", potrivit postului rus Russia-24, care adaugă că membrii grupului au anunțat că vor permite accesul numai "parlamentarilor și președintelui legitimi" în clădire.


Ucraina avertizează Flota rusă la Marea Neagră împotriva oricărei "agresiuni militare"


Președintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a avertizat joi Flota rusă la Marea Neagră împotriva oricărei "agresiuni militare".


Confruntări violente au avut loc miercuri între manifestanți proruși și susținători ai noilor autorități ucrainene la Simferopol, în contextul în care președintele Parlamentului local excludea orice dezbatere asupra unei eventuale secesiuni.


Peste 5.000 de persoane s-au adunat miercuri în fața sediului Parlamentului Crimeei, tătarii pe de o parte, cei mai numeroși, iar prorușii pe de altă parte, potrivit unui jurnalist AFP.


Corpul unui bărbat, aparent mort în urma unei crize cardiace și care nu prezenta urme de violență, a fost găsit în apropiere de sediul Parlamentului, în urma acestor confruntări, scrie Mediafax.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4358 secunde