Rusia a pregătit nave și trupe speciale pentru o posibilă intervenție militară în Crimeea

387
1
Rusia a pregătit nave și trupe speciale pentru o posibilă intervenție militară în Crimeea - potraviongbush55258400-1393361060.jpg

Articole recomandate

Rusia a mobilizat nave cu trupe speciale în largul Peninsulei Crimeea, o reuniune autonomă a Ucrainei, în contextul în care Moscova refuză să recunoască Administrația interimară de la Kiev, afirmă surse politice ucrainene citate de presa internațională, citată de Mediafax.


Potrivit surselor citate, nava rusească Nikolai Filcenkov, având la bord cel puțin 200 de militari, este staționată în largul Peninsulei Crimeea, un fief al mișcărilor politice proruse.


Conform site-ului britanic IBTimes, alte patru nave militare ruse transportând trupe speciale au plecat din portul rus Anapa și se îndreaptă spre Sevastopol.


Postul Russia Today, citat de ziarul Corriere della Sera, a relatat că pe străzile din Sevastopol, atât în centru cât și la periferia orașului, sunt tancuri aparținând armatei ruse. Oficiali ruși au sugerat că Moscova ar putea declanșa o intervenție militară în sudul Ucrainei, pentru a proteja etnicii ruși precum și obiectivele militare din Crimeea. 


Comentează știrea

Zidaru Marian
26 februarie 2014
flota rusa din Crimea

Nava din imagine pare a fi singurul portavion rusesc Amiral Kuznetov. Nu este in Marea Neagra si nu va lua parte la nicio operatie. In Marea Neagra sunt: Brigada 11 antisubmarina, Brigada 197 amfibie, batalionul 247 submarine, Brigada 68 nave de aparare a coastei, Brigada 184 nave de aparare a coastei, Brigada 41, nave purtatoare de rachete. Pe langa Sevastopol rusii mai au in Crimea bazele aeriene de la Gvardeyskoye si Kacha.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5444 secunde