Premierul turc denunță un "atac animat de ură" împotriva sa

95
Premierul turc denunță un

Articole recomandate

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a calificat, marți, înregistrarea compromițătoare în care el și fiul său vorbesc despre un scandal de corupție ca fiind o "înscenare" și un "atac animat de ură" împotriva lui și a Turciei.


"Ce s-a făcut constituie un atac animat de ură împotriva premierului republicii Turcia", a declarat el în alocuțiunea sa săptămânală în fața deputaților din cadrul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP).


"Nu vom ceda niciodată (...) doar poporul ne poate demite și nimeni altcineva", a afirmat șeful Guvernului turc, afirmând că acuzațiile au legătură cu alegerile municipale din 30 martie.


Această înregistrare, a cărei autencitate nu a fost confirmată din surse independente, a fost difuzată luni seară pe Internet, și îl acuză pentru prima oară direct pe premierul Erdogan, căruia opoziția îi cere demisia.


În înregistrarea difuzată luni seara și datată 17 decembrie, un bărbat prezentat drept premierul Erdogan îl sfătuiește pe altul, prezentat drept fiul său cel mare, Bilal, să scape de suma de 30 de milioane de dolari, cu doar câteva ore înaintea unei percheziții a poliției vizând apropiați ai puterii din Turcia.


Înregistrarea a fost difuzată pe Internet la doar câteva ore după ce două ziare i-au acuzat pe magistrații apropiați de confreria predicatorului musulman Fethullah Gülen că au pus sub ascultare telefoanele a mii de persoane, printre care și premierul Erdogan, notează Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2023 secunde