Parlamentul ucrainean cere ca Ianukovici să fie judecat la Haga

80
Parlamentul ucrainean cere ca Ianukovici să fie judecat la Haga - ian-1393360909.jpg

Articole recomandate

Parlamentul ucrainean a cerut marți ca fostul președinte Viktor Ianukovici și alți doi membri ai regimului său să fie deferiți Curții Penale Internaționale de la Haga, unde să fie judecați pentru crime împotriva umanității, ei fiind considerați de noile autorități de la Kiev responsabili pentru victimele din timpul confruntărilor violente de săptămâna trecută, relatează agențiile EFE și Reuters.


În rezoluția votată de 324 de deputați, Rada Supremă (legislativul de la Kiev) menționează că recunoaște jurisdicția acestei instanțe internaționale pe teritoriul ucrainean. Ceilalți doi oficiali pe care intenționează să-i trimită în fața Tribunalului de la Haga sunt fostul ministru de interne Vitali Zaharenko și fostul procuror general Viktor Pșonka.


Viktor Ianukovici a fugit sâmbătă din Kiev pentru a nu cădea în mâinile protestatarilor și se ascunde în prezent într-o locație necunoscută, la fel ca și ceilalți doi oficiali menționați în aceeași rezoluție, probabil în estul Ucrainei sau în Peninsula Crimeea. Noile autorități ucrainene au emis un mandat de arestare pe numele fostului președinte, acuzându-l de 'crime în masă' împotriva civililor, informează realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2961 secunde