Delegație a UDTTMR, prezentă la Congresul tătarilor din Crimeea

147

Articole de la același autor

O delegație a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, condusă de președintele Gelil Eserghep, a participat în acest weekend la Congresul Tătarilor din Crimeea, eveniment în cadrul căruia a fost desemnată și noua conducere a forului.

Astfel, Refat Chubarov, care este și președintele Congresului Mondial al Tătarilor în prezent, și Remzi Ilyasov au fost cei doi candidați la funcția de președinte al Mejlis-ului, formă de conducere a Congresului. Cu 126 de voturi, Refat Chubarov a devenit noul președinte al tătarilor din Crimeea, în timp ce contracandidatul său a obținut 114. Chubarov vine la conducerea Mejlis-ului după ce, timp de 22 de ani, funcția a fost deținută de Mustafa Abdulcemil Kirimoglu.

"Îi urăm succes domnului Chubarov și ne manifestăm, pe această cale, convingerea că va duce mai departe proiectele inițiate de domnul Mustafa Abdulcemil Kirimoglu. Așa cum i-am transmis și personal, îl asigurăm și public că se poate baza pe sprijinul nostru, al tătarilor din România. Avem numeroase proiecte comune pe care nu trebuie să le mai lăsăm să aștepte. Sunt proiecte care au în vedere susținerea și promovarea limbii tătare, a valorilor tradiționale, atât în Crimeea, cât și în România și în alte colțuri ale lumii în care trăiesc tătari. Nu trebuie să uităm niciodată că nucleul este în Crimeea (Ucraina), dar, în același timp, trebuie să avem în vedere o consolidare a relațiilor cu tătarii de pretutindeni, din toate colțurile lumii. Fiecare dintre noi, indiferent din ce colț de lume venim, avem un rol deosebit de important în păstrarea valorilor noastre tradiționale și a comunității noastre peste ani", a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

În prima zi a congresului, președintele Gelil Eserghep a adresat și un mesaj tătarilor din Crimeea și a înmânat plachete lui Mustafa Abdulcemil Kirimoglu, Refat Chubarov și Ali Hamzin. Tot în deschiderea congresului, delegația din România a împărțit tuturor delegaților eșarfe și insigne cu simbolurile tătarilor.

Congresul Tătarilor din Crimeea a avut loc la Simferopol, unde au participat 248 de delegați din Crimeea (Ucraina), dar și invitați din România, Turcia, SUA, Germania, Franța, Suedia și Polonia.

Din delegația din România au mai făcut parte și deputatul UDTTMR Varol Amet, prim-vicepreședintele uniunii, Samir Menan, vicepreședintele UDTTMR Nagi Gelal, și subprefectul județului Constanța, Iucsel Selamet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Moment aniversar la UDTTMR
Pagina a fost generata in 1.998 secunde