Concurs Hugo Chavez a participat la înmormântarea fostului președinte argentinian Nestor Kirchner

329

Articole recomandate

Fostul președinte argenti-nian Nestor Kirchner, care a murit miercuri în urma unui atac de cord, a fost înmormân-tat în cadrul unei ceremonii private, după ce mii de argentinieni i-au adus un ultim omagiu, precizează Mediafax care citează Sky News.
Ceremonia privată a avut loc la Rio Gallegas, capitala provinciei Santa Cruz, unde Nestor Kirchner și soția sa, actualul președinte Cristina Fernandez, și-au început carierele politice.
Doar Cristina Fernandez, copiii cuplului prezidențial, Maximo și Florencia, oficiali guvernamentali apropiați și președintele Venezuelei, Hugo Chavez, au putut participa la înmormântare.
Însă întreaga națiune a fost cuprinsă de durere de miercuri, când a murit Kirchner, care a fost creditat cu scoaterea țării din criza economică în anul 2000. Mii de argentinieni au stat la cozi pentru a-i aduce un ultim omagiu vineri, după care au așteptat în ploaie trecerea cortegiului, aruncând flori spre sicriu. Oamenii au ieșit din case și din sedii pentru a-l aplauda pe fostul președinte.
Garda de onoare a transferat apoi sicriul într-un avion al Forțelor aeriene argentiniene, la aeroportul Jorge Newberry, mergând spre regiunea Patagonia.
Numeroși cetățeni au strigat: "Cristina, rezistă" și "Te iubim", însă anumiți analiști consideră că decesul lui Kirchner va afecta stabilitatea politică a șefei statului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 01 Noiembrie 2010
Stire din Actual : Ucrainenii au ieșit, ieri, la vot
Pagina a fost generata in 2.3399 secunde