Incendiu puternic pe insula grecească Thasos! Oamenii au fost evacuaţi de urgenţă

266
Incendiu puternic pe insula grecească Thasos! Oamenii au fost evacuaţi de urgenţă - siderinafireapscaled-1660209752.jpg

Articole recomandate

Pompierii luptau joi cu un incendiu forestier de amploare declanşat pe insula turistică Thasos, din Grecia, care a dus la evacuarea rezidenţilor unui sat ameninţat de flăcări, informează DPA.



Şase avioane pentru stingerea incendiilor, şase elicoptere şi sute de pompieri şi voluntari, precum şi unităţi militare au fost mobilizate pentru stingerea incendiului, a precizat joi departamentul de pompieri.

Insula din nordul Mării Egee este acoperită de păduri dese. Nori groşi de fum puteau fi zăriţi de la mare depărtare în dimineaţa zilei de joi, a relatat presa locală. Nicio persoană nu a fost rănită până în acest moment, a declarat pentru prostul public de radio primarul insulei, Lefteris Kyriakidis.

Peste 13.000 de hectare au ars în Grecia anul acesta, potrivit forţelor de apărare civilă.

Mai multe incendii ar fi fost acţiuni de incendiere premeditată. Schimbările climatice reprezintă, potrivit meteorologilor, un factor care accelerează incendiile.

După mai multe luni de secetă cauzată de temperaturile ridicate şi de vânturile puternice, condiţiile ar putea transforma orice mic incendiu într-un incendiu forestier masiv, au declarat joi meteorologii la postul de radio naţional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7716 secunde