Incendiul din Tenerife a fost stabilizat, au anunţat autorităţile spaniole

113
Incendiul din Tenerife a fost stabilizat, au anunţat autorităţile spaniole - incendiu-tenerife-1692967749.jpg

Articole de la același autor

Incendiul de vegetaţie care afectează începând din 15 august insula spaniolă Tenerife din arhipelagul Canare a fost stabilizat, a anunţat liderul guvernului regional, Fernando Clavijo, într-o conferinţă de presă, informează AFP.

„Putem să spunem de acum că incendiul a fost stabilizat, este o veste excelentă”, a declarat politicianul local, în contextul în care flăcările au distrus o suprafaţă de aproximativ 15.000 de hectare.

Agenţii de intervenţie au aşteptat pentru a beneficia de o fază de control şi de extincţie şi, 48 de ore mai târziu, să vadă dacă perimetrul nu a avansat, înainte ca incendiul să fie considerat ca fiind stabilizat, a precizat Fernando Clavijo.

Acest incendiu de vegetaţie, cel mai important din Spania de la începutul anului 2023, nu a făcut victime, dar a obligat mii de persoane să îşi părăsească locuinţele. Peste 12.000 de oameni au fugit din calea flăcărilor în momentul de maximă intensitate a incendiului, însă cei mai mulţi dintre ei au primit între timp permisiunea de a se întoarce la casele lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8315 secunde