Incursiunile Chinei în apele teritoriale japoneze amenință pacea

104
Ministrul japonez al Apărării a declarat, ieri, că incursiunile maritime chineze în apele teritoriale japoneze din jurul arhipelagului Senkaku amenință pacea. 

"Cred că intruziunile Chinei în apele teritoriale din jurul insulelor Senkaku constituie o zonă gri între perioada de pace și situația de urgență", a spus Itsunori Onodera, la o zi după o nouă incursiune a navelor Pazei de Coastă chineze în această zonă foarte sensibilă aflată în centrul unui diferend japonezo-chinez. "Această zonă gri va fi discutată în cadrul Consiliului națio-nal de securitate care se va reuni curând la Tokyo", a precizat ministrul japonez.

În ultimele zile, tonul declarațiilor a fost tensionat între cele două state care își dispută Insulele Senkaku, numele japonez al unui mic arhipelag din marea Chinei orientale, revendicat de Beijing sub numele de Diaoyu.

Sâmbătă, cu ocazia unei defilări a Forțelor de Autoapărare, numele oficial al armatei japoneze, premierul de dreapta Shinzo Abe a avertizat că Tokyo "nu va tolera nicio schimbare prin forță a statu quo-ului" în ceea ce privește arhipelagul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4899 secunde