Internauții au învins: Justiția dispune anularea deciziei de blocare a rețelei Twitter, în Turcia

61
Internauții au învins: Justiția dispune anularea deciziei de blocare a rețelei Twitter, în Turcia - turciatwitter-1395848827.jpg

Articole recomandate

Un tribunal administrativ din Ankara a dispus miercuri anularea deciziei foarte controversate a guvernului turc de a bloca accesul la rețeaua Twitter, a informat mass-media turcă, relatează AFP.


Autoritatea turcă de telecomunicații (TIB) a blocat joi rețeaua de socializare, acuzată de premierul Recep Tayyip Erdogan că răspândește acuzațiile de corupție care vizează regimul său înaintea alegerilor municipale de la 30 martie.


Această măsură este 'contrară principiilor statului de drept', a decis instanța de judecată, citată de canalul de știri CNN-Turk.


Opoziția turcă și mai multe organizații nonguvernamentale au sesizat justiția, după decizia autorităților de la Ankara.


TIB poate acum face recurs la decizia instanței, însă este obligată să deblocheze rețeaua de socializare în așteptarea hotărârii curții de apel în legătură cu solicitarea sa.


Blocarea Twitter a fost 'ocolită' în mare parte de către utilizatorii turci, însă a provocat o avalanșă de critici, denunțându-se o măsură de 'cenzură' și o tendință autoritară a regimului islamo-conservator turc, la putere din 2002.


Decizia de blocare a rețelei Twitter a fost luată după difuzarea zilnică pe internet, de mai bine de trei săptămâni, a unor fragmente de convorbiri telefonice interceptate ale premierului Erdogan, implicat într-un mare scandal de corupție care i-a slăbit poziția pe scena politică din Turcia, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.322 secunde