Inundații puternice în Rusia. Peste o sută de mii de persoane sunt afectate

62
Inundații puternice în Rusia. Peste o sută de mii de persoane sunt afectate - inundatiirusia-1376837518.jpg

Articole recomandate

Peste 17.000 de persoane au fost evacuate din cauza inundațiilor care au provocat pagube importante în Extremul Orient rus, o cifră care ar putea atinge 100.000, a declarat sâmbătă ministrul rus al Dezvoltării Regionale, Viktor, Ișaev, citat de AFP.




Starea de catastrofă naturală a fost declarată în special în regiunile Amur și Habarovsk, cele mai afectate de aceste inundații care durează de o lună și în urma cărora președintele Vladimir Putin a făcut apel la forțele armate pentru a participa la operațiunile de salvare.


Peste 17.000 de locuitori au fost deja evacuați din casele lor inundate și, "în cel mai rău caz, până la 100.000 de persoane ar putea fi evacuate", a declarat Ișaev, care este și reprezentantul Kremlinului în Extremul Orient, potrivit site-ului guvernului regional.


În prezent, a declarat la rândul său ministrul Situațiilor de Urgență, Vladimir Pucikov, citat de agenția Interfax, "121 de localități sunt inundate, peste 5.300 de case cu peste 32.500 de persoane" sunt afectate și puțin peste jumătate dintre ele au fost evacuate până în prezent, anunță realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6913 secunde