Iranul a tras "20 de rachete către Platoul Golan", ocupat de Israel

181
Iranul a tras

Articole recomandate

Forțele iraniene aflate în Siria au lansat miercuri seară aproximativ 20 de rachete spre poziții militare israeliene din zona Platoului Golan, au anunțat autoritățile de la Tel Aviv, precizând că unele proiectile au fost interceptate de apărarea antiaeriană, informează site-ul cotidianului Haaretz.


Autoritățile au anunțat că până în acest moment nu s-au semnalat victime ori pagube materiale semnificative.


Autoritățile israeliene au atribuit atacul Forței Quds a Gardienilor Revoluției iraniene.

Atacul cu rachete a vizat o zonă din Israel aflată în apropierea frontierei cu Siria.

"Au fost lansate aproximativ 20 de proiectile, iar câteva au fost interceptate", a anunțat colonelul Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al forțelor armate israeliene.

"Apreciem că pagubele cauzate pozițiilor israeliene sunt limitate," a precizat oficialul.

Forțele israeliene au ripostat, a adăugat Conricus, refuzând să ofere mai multe detalii.

Replica Israelului: a lovit Damascul

În replică la atacul atribuit forțelor iraniene din Siria, armata israeliană a atacat joi dimineață numeroase obiective militare din Siria, inclusiv sisteme antiaeriene, radare și un depozit de muniție, informează site-ul cotidianului Times of Israel.

Agenția de știri SANA de la Damasc a transmis inițial că apărarea antiaeriană siriană a interceptat zeci de rachete israeliene, precizând ulterior că aviația israeliană "încearcă să distrugă apărarea antiaeriană și radarele" siriene.

Potrivit rebelilor sirieni, atacurile israeliene au vizat și obiective militare asociate cu mișcarea islamistă libaneză Hezbollah.

Presă de stat siriană a anunțat că apărarea antiaeriană a interceptat "rachete israeliene" deasupra Damascului, potrivit Mediafax.

Forțele israeliene au bombardat și câteva obiective din regiunea siriană Quneitra, aflată la frontiera cu Israelul.

Armata israeliană a ridicat marți nivelul de alertă în regiunea Golan, mobilizând sisteme antiaeriene și pregătind adăposturile antibombardament. Într-un mesaj adresat autorităților locale, armata israeliană a explicat că decizia a fost luată din cauza "activităților militare anormale ale forțelor iraniene din Siria".

Platoul Golan a fost ocupat Israel de la Siria în urma Războiului de Șase Zile din iunie 1967.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8923 secunde