Iranul, la un pas de a fabrica bomba atomică

258
Iranul, la un pas de a fabrica bomba atomică - iran-1344608354.jpg

Președintele SUA, Barack Obama, a primit un nou raport al serviciilor de informații care confirmă că Iranul a înregistrat progrese rapide și semnificative în scopul fabricării de arme nucleare, anunță oficiali americani și israelieni.
Conform postului CBS, raportul american ar fi o confirmare a estimărilor serviciilor de informații israeliene, care susțin că Iranul se apropie de capacitățile pentru a fabrica arme atomice.
Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a confirmat, într-un articol publicat în ziarul Haaretz, că Barack Obama a primit o nouă "evaluare" a Serviciilor naționale de informații americane care "împărtășește ipoteza Israelului că Iranul a înregistrat progrese surprinzătoare și semnificative în demersurile de a fabrica arme nucleare".
Administrația Barack Obama exercită presiuni intense asupra Israelului pentru a nu iniția raiduri aeriene împotriva instalațiilor nucleare iraniene, Washingtonul argumentând că sancțiunile economice impuse regimului de la Teheran dau rezultate, încetinind programul nuclear.
Israelul insistă că Iranul, un inamic declarat al statului evreu, a înregistrat progrese constante în proiectul de fabricare a armelor nucleare. Statele Unite împărtășesc preocupările că Iranul încearcă să se doteze cu armament atomic, însă serviciile de informații americane apreciau până acum că regimul islamist va mai avea nevoie de câțiva ani pentru a dobândi tehnologia necesară fabricării de bombe nucleare.
Iranul susține că programul său nuclear are scopuri pur civile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4945 secunde