Iranul, pregătit să reia negocierile nucleare

68
Iranul, pregătit să reia negocierile nucleare - irannuclear77607200-1376828559.jpg

Articole recomandate

Iranul este gata sa reia negocierile nucleare cu marile puteri, a declarat noul ministru iranian al afacerilor externe, Mohammad Javad Zarif, citat duminică de AFP.




"Republica Islamică a Iranului este gata înceapă negocierile după un calendar precis" a precizat Zarif în timpul unei convorbiri telefonice cu Catherine Ashton, șefa diplomației europene. 


Potrivit acestuia, "existența unei voințe politice serioase (printre marile puteri) de a recunoaște drepturile nucleare legitime ale Iranului (...) este abordarea corectă pentru a rezolva această problemă". 


Iranul, care susține că programul său nuclear este exclusiv pașnic, contrar acuzațiilor Occidentului, cere recunoașterea drepturilor sale în acest domeniu. 


Catherine Ashton, care îi reprezintă, în cadrul negocierilor, pe cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU (Statele Unite, Franța, Marea Britanie, Rusia și China), plus Germania, l-a sunat sâmbătă pe Zarif pentru a-l felicita pentru noua sa funcție și a-și sublinia hotărârea și angajamentul pentru căutarea unei soluții diplomatice în problema dosarului nuclear iranian, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 August 2013
Stire din Actual : Iranul are un nou președinte
Pagina a fost generata in 0.3505 secunde