Israelul a primit sisteme de rachete de la Pentagon fără aprobarea Casei Albe

147
Israelul a primit sisteme de rachete de la Pentagon fără aprobarea Casei Albe - 156653558-1408027727.jpg

Articole recomandate

Președinția Statelor Unite a limitat livrările de armament către Israel, după ce statul evreu a primit direct de la Pentagon, fără aprobarea Casei Albe, sisteme de rachete utilizate disproporționat în Fâșia Gaza, afirmă surse citate de Wall Street Journal.

Aflând de această situație, Președinția Statelor Unite a început să limiteze transferurile de armament către Israel, impunând un control suplimentar din partea Departamentului de Stat.

"Am fost evitați" în privința procedurilor de aprobare a livrărilor de armament către Israel, afirmă un oficial de la Departamentul de Stat.

"Nu a existat intenția de a evita pe nimeni în procedurile de aprobare. Procedurile pentru transferurile de arme au fost urmate cu exactitate", explică, la rândul său, un oficial de la Departamentul american al Apărării.

Potrivit Wall Street Journal, oficiali de la Casa Albă au exprimat nemulțumire privind modul în care armata israeliană a utilizat obuze de artilerie în zone rezidențiale din Fâșia Gaza, în loc să folosească armament mai precis, pentru a limita victimele civile.

În acest context, Casa Albă a dispus oprirea unui transport de rachete Hellfire către Israel, precizează site-ul israelian Ynetnews, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4537 secunde