Israelul afirmă că Iranul a trimis două nave de război în Marea Mediterană

962
Ministrul israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman, a declarat că Iranul a trimis două nave de război în Marea Mediterană prin Canalul Suez și și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acest gest calificat drept o provocare.
"Două nave de război iraniene ar fi traversat Canalul Suez pentru a merge în Mediterana, în drum spre Siria. Comunitatea internațională trebuie să înțeleagă că Israelul nu poate ignora aceste provocări la nesfârșit", a explicat șeful diplomației israeliene, în timpul unui discurs la Ierusalim, la conferința președinților principalelor organizații evreiești americane.
Într-un comunicat, Autoritatea Canalului Suez a adus la cunoștință că nu a primit nicio notificare legată de trecerea navelor iraniene.
"Autoritatea permite vapoarelor de orice naționalitate să pătrundă prin canal, cât timp pavilionul lor aparține unei țări care nu este în război cu Egiptul. Canalul Suez nu acceptă moneda iraniană, dar aceasta nu înseamnă că navele iraniene nu pot folosi această rută maritimă", a subliniat comunicatul.
Dacă informația israeliană va fi confirmată, aceasta va fi prima oară după 1979 când navele de război iraniene traversează Canalul Suez.
Potrivit postului de radio israelian, cele două nave ale marinei de război iraniene ar fi o fregată de clasă MK-5, echipată cu rachete sol-mare, și o navă de clasă Kharg.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Februarie 2011
Stire din Actual : Egiptul, afectat de noi proteste și greve
Pagina a fost generata in 0.5153 secunde