Israelul avertizează că ar putea ataca Siria dacă regimul Al-Assad furnizează armament Hezbollah

289
Israelul pregătește o posibilă intervenție militară împotriva Siriei, în cazul în care regimul Bashar Al-Assad va furniza arme chimice și rachete mișcării teroriste Hezbollah, activă în Siria și considerată responsabilă de atentatul antiisraelian din Bulgaria, afirmă ministrul israelian al Apărării.

"Am ordonat armatei să intensifice activitățile de colectare de informații și să se pregătească de o posibilă intervenție militară", a avertizat Ehud Barak, citat de ziarul Jerusalem Post.

"Urmărim posibilul transfer de muniție, în special rachete antiaeriene și arme chimice, din Siria în Liban. În momentul în care regimul președintelui Bashar Al-Assad va începe să cadă, ne vom consulta și cu alte agenții de informații", a precizat Barak.

Mișcarea șiită Hezbollah, susținută financiar și militar de Iran și Siria, a lansat în 2006, în timpul conflictului cu Israelul, mii de rachete spre teritoriul israelian. În plus, organizația teroristă Hezbollah este acuzată de comiterea atentatului antiisraelian care a avut loc miercuri în stațiunea bulgară Burgas.

Președintele Shimon Peres avertiza joi că Israelul va ataca baze ale teroriștilor oriunde în lume, ca reacție la atentatul antiisraelian din Bulgaria. "Asistăm la un atac terorist letal în spatele căruia se află Iranul; știm că au existat și alte tentative, de data aceasta au reușit", a spus președintele israelian, conform ziarului Jerusalem Post. "Israelul dispune de mijloacele necesare și are intenția de a reduce la tăcere și de a paraliza organizațiile teroriste", sublinia Peres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Iulie 2012
Stire din Actual : Nave rusești în largul Siriei!
Pagina a fost generata in 0.3646 secunde