Israelul reduce măsurile de securitate din Cisiordania

176
Armata israeliană a primit ordinul să își reducă măsurile de securitate în Cisiordania ocupată cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, arată un comunicat militar publicat de AFP. Conform acestui text, începând de joi și până la 20 ianuarie 2013, armata și poliția israeliană vor mobiliza efective suplimentare pentru a facilita trecerea la punctele de control din Bethleem a pele-rinilor creștini, printre care și palestinieni din teritoriile ocupate și arabi israelieni. 


Orașul palestinian Bethleem, unde s-a născut Iisus conform tradiției creștine, se află dincolo de bariera de securitate ridicată de Israel în Cisiordania.

Aproximativ 20.000 de permise de intrare în Israel au fost acordate palestinienilor creștini din Cisiordania, iar 200 dintre aceștia pot tranzita prin aeroportul Ben Gourion din Tel-Aviv pentru a pleca în străinătate.

La cererea Autorității palestiniene, 300 de palestinieni creștini care locuiesc în străinătate au fost autorizați să viziteze Cisiordania.

În cele din urmă, 500 de palestinieni creștini din Fâșia Gaza cu vârste sub 16 ani sau peste 35 de ani au fost autorizați să își viziteze familiile din Israel și Cisiordania și să participe la ceremonii religioase.

Diferitele culte creștine din Țara sfântă sărbătoresc Crăciunul la date diferite, 24 și 25 decembrie pentru romano-catolici și începutul lui ianuarie pentru ortodocșii pe stil vechi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3407 secunde