Israelul relansează proiectul de colonizare condamnat de SUA

916
Ministerul israelian de Interne ia în considerare relansarea unui proiect de construire a 1.600 de locuințe la Ramat Shlomo, un cartier de colonizare în Ierusalimul de Est, un proiect condamnat de Washington încă din 2010, a anunțat un purtător de cuvânt al ministerului, relatează AFP. 


"Comisia Ministerului de Interne pentru Ierusalim se va reuni peste două săptămâni pentru a discuta eventuale obiecții la acest program de construcție care a fost aprobat în urmă cu peste doi ani, în martie 2010", a precizat purtătorul de cuvânt, pentru AFP. "Comisia va hotărî ulterior dacă va lua sau nu în considerare anumite obiecții și va acționa în consecință", a adăugat purtătorul de cuvânt adăugând că "este nevoie de timp ca locuințele să fie scoase la vânzare".

Acest proiect controversat a fost oprit după ce a declanșat o gravă criză diplomatică între Statele Unite și Israel, în timpul unei vizite la Ieru-salim a vicepreședintelui american Joe Biden, la 9 martie 2010.

Ramat Shlomo este un cartier de colonizare cu evrei ultraortodocși aflat în sectorul de est al Ierusalimului, locuit în mare parte de arabi, anexat de Israel în 1967. Comunitatea internațională nu recunoaște această anexare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4123 secunde