Concurs Israelul și SUA traversează cea mai gravă criză din ultimii 35 de ani

571
Israelul și SUA traversează cea mai gravă criză din ultimii 35 de ani - 15ccddbb7f69f573a019ad85a492bcca.jpg

Articole recomandate

Criza diplomatică actuală dintre Israel și Washington este cea mai gravă din ulti-mii 35 de ani, afirmă ambasadorul Israelului în Statele Unite, citat ieri de presa israeliană.
"Relațiile dintre Israel și Statele Unite au intrat în criza cea mai gravă după 1975", a declarat Michael Oren, în timpul unei conferințe cu consuli israelieni în Statele Unite, la acest sfârșit de săptămână, subliniază cotidianul "Yediot Aharonot", citat de Mediafax.
Oren, care este un istoric eminent al Orientului Mijlociu, face aluzie la o gravă criză în 1975 între cei doi aliați, când Statele Unite au constrâns Israelul la o retragere parțială din Sinaiul egiptean, ocupat atunci de statul evreu.
Afirmațiile sale le contrazic pe cele ale premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a încercat duminică să minimizeze criza declanșată săptămâna trecută, în timpul vizitei în Israel a vicepreședintelui american Joe Biden, de aprobarea unui nou proiect de colonizare în Ierusalimul de Est.
Acest anunț vizând construirea a 1.600 de locuințe evreiești în Ierusalimul de Est, sector în majoritate arab, anexat în 1967, a fost resimțit ca o "umilire" de către Washington.
Decizia a fost percepută ca o piedică în calea eforturilor americane depuse pentru relansarea procesului de pace israeliano-palestinian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1236 secunde