Japonia și Indonezia au fost zguduite, ieri, de două cutremure puternice

412
Japonia și Indonezia au fost zguduite, ieri, de două cutremure puternice - 5970d0aba5f237d9e0286b280415b0ab.jpg
Un cutremur cu magnitudinea 6,6, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), s-a produs ieri, în jurul orei 17.00 (10.00, ora României), la est de insula japoneză Honshu, însă nici o alertă de tsunami nu a fost declanșată.
Seismul s-a produs la o adâncime de 26 de kilometri, a precizat institutul american, și a fost resimțit în nordul și centrul insulei Honshu.
Epicentrul său a fost localizat la câteva zeci de kilometri în largul prefecturii Fukushima (nord-est) și la circa 300 de kilometri de Tokyo, unde seismul a fost de asemenea resimțit.
Agenția meteorologică niponă nu a declanșat nici o alertă de tsunami, deși a avertizat că marea ar putea fi ușor agitată la suprafață, fără consecințe grave.
Japonia se află la confluența a patru plăci tectonice și înregistrează 20% din cutremurele cele mai violente produse în fiecare an în toată lumea.
Normele de construire a clădirilor și infrastructurilor publice sunt severe și majoritatea cutremurelor nu provoacă pagube importante.
Și Indonezia s-a confruntat, ieri dimineață, cu un cutremur puternic, cu magnitudinea 7. Acesta s-a produs în arhipelagul Moluques, în estul Indoneziei, dar nici aici nu a fost emisă alertă de tsunami, au anunțat seismologii citați de AFP.
Potrivit institutului american de geofizică (USGS), cutremurul a avut magnitudinea 6,4. Seismul s-a produs la ora locală 7.47 (00.47 ora României), la circa 132 de kilometri sud-est de Labuha, la o adâncime de 56 de kilometri, a precizat Agenția indoneziană de meteorologie și geofizică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Actual : Cronică de peste Atlantic (XIV)
Pagina a fost generata in 2.0862 secunde