Concurs Mii de persoane au protestat la Roma împotriva premierului italian

292

Articole recomandate

Zeci de mii de persoane au manifestat împotriva premierului italian, Silvio Berlusconi, la apelul partidelor de opoziție, sâmbătă, la Roma.
Piazza del Popolo (Piața Poporu-lui), loc tradițional de manifestație pentru opoziție, era plină, 200.000 de persoane fiind prezente potrivit organizatorilor.
Mulțimea avea baloane de diverse culori: Partidul Democrat (PD, principala formațiune de opoziție) al lui Pierluigi Bersani afișa culorile naționale, CGIL (principalul sindicat) avea baloane roșii, iar partidul Italia Valorilor (IDV), al fostului judecător anticorupție Antonio Di Pietro, albe.
Numeroși tineri purtau eșarfe violet, culoarea celor care se opun lui Berlusconi.
De asemenea, puteau fi văzute numeroase pancarte pe care scria "Basta" (Ajunge). Mai original, un manifestant a scris: "Alegători ai PDL, votați Ali Baba, cel puțin știți că hoții nu sunt decât 40".
La alegerile regionale din 28 și 29 martie, "vom spune că o altă Italie este posibilă, îl vom combate pe Berlusconi", a afirmat Bersani, în opinia căruia premierul "nu mai poate vorbi în viitor despre țară".
Manifestația a fost organizată în semn de protest față de un decret pe care președintele Consiliului de Miniștri l-a aprobat pentru a remedia problema reprezentată de înregistrarea listelor partidului său la regionale în Lazio și Lombardia.
Cei doi candidați, Renata Polverini și Roberto Formigoni, au fost în final admiși în cursă, dar nu și o listă complementară a PDL la Roma.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Actual : Cronică de peste Atlantic (XIV)
Pagina a fost generata in 1.6275 secunde