Concurs Panică în rândul georgienilor după ce o televiziune a anunțat că rușii au invadat țara

359

Articole recomandate

Un post de televiziune a generat panică sâmbătă, în Georgia, difuzând în mod voluntar un fals buletin de știri care anunța că trupele ruse au invadat țara.
Postul privat georgian Imedi a difuzat imagini din timpul războiului ruso-georgian din august 2008, anunțând că tancuri rusești se îndreptau către capitala Tbilisi și că aviația rusă a bombardat porturi și aeroporturi. Abia la sfârșit, televiziunea a anunțat că totul este fals și că a vrut astfel să arate ce se poate întâmpla.
Potrivit presei locale, falsa știre a determinat un număr record de apeluri la serviciile de urgență.
Agenția Interpress a afirmat că vestea a provocat multiple incidente cardiace și leșinuri. Agenția a adăugat că la Gori, orașul cel mai afectat de războiul din 2008, sute de locuitori s-au grăbit spre magazine pentru a-și procura produse de primă necesitate.
Supraîncărcate, rețelele de telefonie au înregistrat o pană pentru scurt timp.
Oficialii guvernamentali georgieni s-au declarat indignați de acest gest. Purtătorul de cuvânt al președintelui Mihail Saakașvili, Manana Manjgaladze, a afirmat că buletinul ar fi trebuit identificat clar ca un fals. El a adăugat că acesta este în contradicție cu etica jurnalistică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Actual : Cronică de peste Atlantic (XIV)
Pagina a fost generata in 1.765 secunde