Iulia Timoșenko: "Sunt șocată"

317
Iulia Timoșenko:
Iulia Timoșenko, aflată în detenție, s-a declarat "șocată" de inculparea pentru organizarea asasinării unui deputat, în 1996, respingând acuzațiile procurorilor ucraineni, susține avocatul său, citat de AFP. "Declar cu fermitate că nu am avut nicio legătură cu tragicul asasinat care l-a avut ca victimă pe deputatul Evgheni Cecerban", a afirmat Timoșenko, într-o declarație prezentată de avocatul său, Serghi Vlasenko.


"Știu că, la fel ca mine, sunteți toți șocați de noile acuzații", a continuat fostul premier, care a catalo-gat acuzațiile drept simptome ale "isteriei" și "agoniei" regimului președintelui Viktor Ianukovici.

Parchetul General din Ucraina o suspectează pe Iulia Timoșenko, deja condamnată la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere, că a organizat uciderea unui depu-tat în 1996. Procurorul-general Viktor Pchonka susține că "Elementele anchetei demonstrează că Iulia Timoșenko a comandat asasinatul împreună cu Pavel Lazarenko", un fost premier ucrainean aflat în detenție în Statele Unite.

Timoșenko, până acum martor în acest dosar, este acuzată că a plătit 2,3 milioane de dolari pentru asasinarea deputatului Evghen Cecerban, ucis în 1996, împreună cu soția, pe pista aeroportului din Donețk. Mai mult, Lazarenko ar fi oferit 500.000 de dolari pentru asasinat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Starea  Iuliei Timoșenko  s-a agravat
Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Elevii mirciști au vizitat Ucraina
Pagina a fost generata in 0.708 secunde