Elevii mirciști au vizitat Ucraina

254
Elevii mirciști au vizitat Ucraina - elevimircisti-1354544147.jpg
Elevii Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, însoțiți de prof. Cora Târhoacă, au participat la sesiunea de comunicări cu tema "Statul nu se cons-truiește în viitor, statul se construiește astăzi", organizată de Școala nr. 1 "Oleg Olzhytsch", Mykolajiiw, Ucraina, cu ocazia aniversării a 105 ani de la nașterea poetului și a eroului național ucrainean ce dă numele școlii.


Elevii mirciști Liviu Stamat, Gabriela Pârcălăboiu, Ștefania Moroianu, Nicolae Moise, Paul Mirică și Alexandra Farcaș au scris în limba germană lucrări despre importanța independenței popoarelor câștigată în ultimii 20 de ani și a construirii unei societăți democratice în cadrul marii familii europene, iar cele mai apreciate lucrări au fost publicate într-un volum dedicat acestei aniversări.

"Cu această ocazie, organizatorii au invitat parteneri din Ucraina, România și din Turcia, elevi și profesori, ce au participat la activități educative și culturale, oferind o experiență unică și inedită. Cei mai implicați participanți la dezbateri au primit diplome de recunoaștere a meritelor lor deosebite și s-au întors acasă cu amintirea unei săptămâni diferite și cu satisfacția legării unor prietenii frumoase", declara prof. Silvia Șoșoiu, consilier de imagine al CNMB. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ei sunt olimpicii medaliați ai Constanței
Vineri, 09 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Starea  Iuliei Timoșenko  s-a agravat
Pagina a fost generata in 0.8062 secunde