Ivo Sanader, condamnat la 10 ani de închisoare pentru corupție

162
Ivo Sanader, condamnat la 10 ani de închisoare pentru corupție - croatia-1353422427.jpg
Fostul premier croat Ivo Sanader a fost condamnat, ieri, de un tribunal din Zagreb la zece ani de închisoare într-un proces în care este acuzat că a primit mită de zece milioane de euro de la gigantul energetic maghiar MOL și de la o bancă austriacă, transmit AFP și Reuters. 


"Inculpatul Ivo Sanader este condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare", a declarat judecătorul Ivan Turudic, în timp ce fostul șef al guvernului din perioada 2003-2009 asculta cu o figură gravă anunțarea verdictului.

Judecătorul a mai dispus, de asemenea, ca Sanader să plătească statului, în interval de 15 zile, o amendă de 3,6 milioane de kune (circa 480.000 de euro).

Parchetul ceruse o condamnare de 15 ani de închisoare împotriva lui Sanader, adică cea mai mare pedeapsă posibilă în acest dosar.

Ivo Sanader (59 de ani) devine cel mai înalt oficial condamnat pentru corupție în Croația, stat care urmează să adere la Uniunea Europeană în iulie 2013. Până la acel moment, eforturile Zagrebului în lupta împotriva corupției vor fi atent monitorizate de UE.

Instanța l-a găsit vinovat pe Sanader de primirea unor plăți necuvenite de 482.000 de euro de la banca austriacă Hypo Alpe Adria Bank în timpul conflictului sârbo-croat (1991-1995) care a urmat proclamării independenței de către Zagreb, în timp ce era ministru adjunct al afacerilor externe. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Stire din Economie : Cât de mare e corupția în porturi
Pagina a fost generata in 0.3834 secunde