Japonia dezminte cenzurarea informațiilor legate de Fukushima

405
Japonia dezminte cenzurarea informațiilor legate de Fukushima - japoniafukushima-1311943567.jpg
Japonia a dezmințit categoric, ieri, articolele publicate în străi-nătate în care este acuzată de cenzura pe Internet a tuturor informațiilor negative referitoare la criza nucleară de la Fukushima, informează Agerpres.

În cursul ultimelor săptămâni, mai multe mass-media și site-uri occidentale au afirmat că guvernul de la Tokyo a adoptat o lege privind suprimarea informațiilor "negative" care circulă pe Internet, legate de gravul accident petrecut la centrala nucleară Fukushima Daiichi după cutremurul urmat de un tsunami uriaș, la 11 martie, în nord-estul arhipelagului nipon.

Chikako Ogami, purtătoare de cuvânt al Agenției japoneze a energiei, a dezmințit adoptarea unei aseme-nea legi. "Guvernul nostru nu va cenzura niciodată informațiile. Sunt articole răuvoitoare", a mai spus ea.

Ogami a recunoscut că au fost create fonduri speciale din bugetul, aprobat de Parlament, destinat reconstrucției zonelor devastate din Tohuku. Dar aceste sume de bani, a subliniat ea, sunt folosite pentru supravegherea site-urilor de internet, astfel încât autoritățile să fie alertate în legătură cu orice informație "inexactă" susceptibilă să vehiculeze zvonuri dăunătoare locuitorilor din prefectura Fukushima. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3689 secunde