O singură gheișă româncă a fost acreditată oficial în Japonia

900
1
O singură gheișă româncă a fost acreditată oficial în Japonia - isabellaonou-1311571272.jpg
Românca Isabella Onou, în prezent singura gheișă de origine străină acreditată oficial de către o asociație a gheișelor din Japonia, și-a făcut debutul în această țară sub numele japonez "Fukutaro", scrie The Japan Times.
"Mi-e teamă că clienții nu mă vor aprecia, că s-ar putea să nu mă aprobe sau că ar putea chiar să mă critice", povestește românca. "De la început, am avut un adevărat complex: oare mă vor ac-cepta vreodată oamenii ca gheișă?", mărturisește ea, pentru The Japan Times.
"Lupta" sa pentru a-și îndeplini visul de a deveni gheișă a început cu un an și trei luni în urmă, când Isabella și-a început stagiul de ucenicie obligatorie, de un an, după ce a fost invitată într-o "frăție" a gheișelor de către Kumi Miyamoto, o gheișă care, alături de sora ei, moștenește o "okiya" (casă de gheișe) în Izu-Nagaoka, condusă de mama lor.
Inițial, românca a fost reticentă față de ofertă, temându-se că nu ar binevenită într-o lume în care au existat puține prezențe străine în cei peste 400 de ani de istorie și, totodată, una cunoscută pentru exigențele și protocolul său.
Dar încurajată de Miyamoto, Isabella s-a angajat pe un drum pe care puține japoneze din ziua de azi sunt dispuse să-l facă.
Miyamoto a început să o învețe pe româncă elementele de bază pentru a fi acceptată oficial ca o gheișă, ceea ce a presupus nu numai schimbarea modului de a merge și de a vorbi, ci și o schimbare a modului de gândire. Isabella a trebuit, de asemenea, să învețe dansuri și cântatul la instrumente muzicale tradiționale, cum ar fi "shamisen-ul", dar și cântece populare (minyo), pe care le repetă aproape zilnic.

Comentează știrea

Theos
8 august 2011
Ciudat

In primul rand gheisele sunt niste experte in limba, traditii, dans, grafie, muzica, etc, pregatite din copilarie pt. asta. Cum de au acceptat ei o romanca ajunsa in Japonia matura ? Este clar ca ea nu are cum sa stapaneasca fineturile si nuantele culturii japoneze. Mai ales ca nu are nici o pregatire superioara speciala din Romania, ea fiind doar o croitoreasa ... Pe deasupra nu e tanara deloc. Apoi, este urata, cu cearcanele alea de femeie bolnava si obosita. S-au tampit japonezii ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4237 secunde