Japonia: Trei condamnați la moarte au fost spânzurați

326
1
Japonia:  Trei condamnați  la moarte  au fost spânzurați - japonia-1361487572.jpg
Trei condamnați la moarte au fost executați prin spânzurare, ieri, în Japonia, a anunțat Ministerul Justiției, preluat de AFP. Acestea au fost primele execuții de la 27 septembrie și după ce guvernul condus de conservatorul Shinzo Abe și-a intrat în atribuții la 26 decembrie. 


"Este vorba despre cazuri de o cruzime extremă în care au fost pierdute vieți prețioase", a declarat ministrul Justiției, Sadakazu Tanigaki, adăugând că a ordonat execuțiile "după o examinare amănunțită".

Unul dintre cei executați este un bărbat de 44 de ani ce a violat și ucis o fetiță de șapte ani, în 2004, după care i-a trimis mamei acesteia fotografia victimei. Celelalte două persoane spânzurate, doi bărbați, aveau 29 și, respectiv, 62 de ani.

La 19 ianuarie, ministrul Justiției a subliniat într-un interviu că nu intenționează să redeschidă dezbaterile asupra pedepsei cu moartea, "un sistem ce se bucură de sprijin din partea majorității populației".

Potrivit Ministerului Justiției, în Japonia se mai află în prezent 134 de condamnați ce își așteaptă execuția.

În 2011, în Japonia nu a avut loc nicio execuție, o premieră pentru un an întreg după aproximativ 20 de ani, din cauză că ordinele necesare nu au fost semnate de miniștrii de justiție ce s-au succedat. În martie 2012 însă, ele au fost reluate și, în total, șapte persoane au fost executate anul trecut. 


Comentează știrea

Mihai
22 februarie 2013
Foarte corect

Da ,da,si Romania ar trebui sa ia exemplu de la niponi,si sa ia o otarareintelectuala,curaj si sa dea legea moarte pentru moarte,in mai putin de 10 de ani , Romania va fi numita Vestul Salbatic. Prea usoare legi si pedepse se aplica in cazul violatorilor si criminalilor.

Articole pe aceeași temă

Joi, 07 Februarie 2013
Stire din Actual : Ninsori puternice  în Japonia
Pagina a fost generata in 1.8261 secunde