Jiri Rusnok, desemnat să formeze Guvernul în Cehia

43

Articole recomandate

Președintele ceh Milos Zeman l-a desemnat pe economistul Jiri Rusnok, fost ministru social-democrat, la conducerea unui Guvern de experți, generând nemulțumirea coaliției în exercițiu, care vrea să fie reconfirmată.

"Din nefericire, președintele nu a calmat situația. Dimpotrivă, a provocat un tsunami", a constatat vicepreședintele partidului de dreapta ODS, ministrul în exercițiu al Industriei, Martin Kuba.

Rusnok, în vârstă de 52 de ani, trebuie să formeze Guvernul care, odată aprobat de șeful statului, va trebui supus în decurs de 30 de zile unui vot de încredere din partea deputaților. Această misiune se anunță însă imposibilă.

"Acest Guvern nu are nicio șansă să fie aprobat de Camera inferioară și să impună un buget pentru 2014", a declarat ministrul de Finanțe în exercițiu, Miroslav Kalousek, vicepreședintele partidului de dreapta TOP 09.

Actuala criză politică, deschisă de demisia Guvernului de centru dreapta al lui Petr Necas, după un scandal de corupție și abuz de putere ce a implicat o colaboratoare apropiată și presupusă amantă a lui Necas, riscă să dureze mai multe luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Iunie 2013
Stire din Actual : Premierul ceh a demisionat
Pagina a fost generata in 2.2046 secunde