Joe Biden nu își asumă vina pentru înfrângerea neașteptată din Virginia

115
Joe Biden nu își asumă vina pentru înfrângerea neașteptată din Virginia - fondbiden-1636033883.jpg

Articole de la același autor

Joe Biden nu își asumă vina pentru înfrângerea politică din Virginia. Președintele american a respins acuzațiile potrivit cărora victoria republicanilor în alegerile pentru postul de guvernator al statului Virginia ar fi un verdict asupra președinției sale, scrie BBC. Rezultatul neașteptat de miercuri nu se datorează lipsei sale de popularitate, cum susțin unele voci, ci altor factori precum problemele din sistemul educațional și prețul benzinei.

Președintele Biden și democrații au avut parte de o lovitură dificilă, după ce republicanii au câștigat, miercuri, alegerile pentru postul de guvernator al statului Virginia, un fief democrat.

Deși multe voci spun că pierderea unui stat atât de important precum Virginia, care în ultimii ani devenise, cel puțin la nivel prezidențial, tot mai democrat, se datorează lipsei de popularitate a lui Joe Biden, președintele democrat se apără, susținând că alegătorii lui Trump și alți factori au condus la acest rezultat neașteptat.

Miercuri, la Casa Albă, Biden a fost întrebat dacă își asumă vreo vină pentru înfrângerea politică din Virginia. El a declarat că alegătorii sunt supărați și nesiguri în legătură cu multe lucruri, inclusiv pandemia, educația, economia și prețul benzinei.

Totodată, Biden a recunoscut că democrații ar fi trebuit să adopte pachetul de programe sociale și climatice semnat de el, în valoare de 1,75 miliarde de dolari (1,3 miliarde de lire sterline), precum și un proiect de lege privind infrastructura în valoare de 1 miliard de dolari înainte de votul de marți.

Inflația în creștere, o redresare economică lentă, o criză istorică a imigrației la granița de sud a SUA și o retragere haotică din Afganistan au afectat, de asemenea, cota de popularitate a președintelui Biden.

Potrivit sondajelor de opinie, în acest moment Biden este unul dintre cei mai nepopulari președinți din toate timpurile.

Guvernatorul statului New Jersey, democratul Phil Murphy, a fost reales la limită miercuri, cu un avans mult mai mic faţă de opozantul său republican decât prognoza sondajelor, ceea ce a permis totuşi democraţilor să iasă cu faţa curată după o înfrângere în statul Virginia, care l-a slăbit şi mai mult preşedintele Joe Biden, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit rezultatelor din presa americană după numărarea a aproximativ 90% din buletinele de vot, Phil Murphy a fost reales cu doar 50,1% din voturile exprimate, faţă de 49,1% cât a obţinut republicanul Jack Ciattarelli, un avans de aproximativ 20.000 de voturi din aproximativ 2,4 milioane de voturi în total.

„Sondajele îi dădeau lui Phil Murphy un avans între 8 şi 12 procente, aşa că este o surpriză”, a apreciat Saladin Ambar, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey. În 2017, Phil Murphy a obţinut 56% din voturi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6203 secunde