John Kerry: SUA amenință că vor spori presiunea asupra Coreii de Nord, dar sunt pregătite să negocieze

66
John Kerry: SUA amenință că vor spori presiunea asupra Coreii de Nord, dar sunt pregătite să negocieze - johnkerry-1460381951.jpg

Articole recomandate

Secretarul de stat american John Kerry a amenințat luni că SUA 'vor spori' presiunea asupra Coreii de Nord pentru programele sale nuclear militar și de rachete balistice, reafirmând că Washingtonul este pregătit să negocieze un tratat de pace pentru Peninsula Coreea, relatează Agerpres.ro.



'Este încă posibil să crească presiunea, aceasta depinde de acțiunile' Phenianului, a declarat John Kerry presei, la încheierea unei reuniuni a miniștrilor de externe din G7, la Hiroshima (Japonia), care a denunțat de asemenea 'provocările repetate ale Coreii de Nord'. 'Dar suntem dispuși să negociem un tratat de pace' privind denuclearizarea Peninsulei Coreene, a adăugat John Kerry, o propunere americană făcută în mod constant în ultimii ani.

De la terminarea Războiului din Coreea (1950-1953) între Sud și Nord nu s-a încheiat un tratat de pace. 'Suntem dispuși să negociem un acord de neagresiune, să negociem acordarea de asistența economică', a afirmat John Kerry, apreciind că 'toate acestea depind' de voința Coreii de Nord de a reveni la masa negocierilor, întrerupte în 2008, privind o eventuală denuclearizare a Peninsulei Coreea.

Miniștrii afacerilor externe ai țărilor din G7, între care și secretarul de stat american John Kerry, au vizitat luni muzeul Memorialului păcii de la Hiroshima, aducând un omagiu victimelor bombei atomice americane care a lovit acest oraș japonez în 1945. Ei au pledat pentru o lume 'fără arme nucleare'.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2191 secunde