Jumătate dintre americani vor ca marijuana să fie legală

421
Jumătate dintre americani vor ca marijuana să fie legală - legalizeusacolors-1318925391.jpg
Un număr record de americani, peste jumătate dintre ei, se declară favorabili legalizării marijuanei în țara lor, față de 46 la sută care se opun acestei măsuri, arată un sondaj realizat de institutul Gallup și publicat ieri, informează Mediafax.ro.
În urmă cu un an, 46 la sută erau favorabili legalizării acestui drog, iar în 1969, când Gallup a introdus pentru prima dată această întrebare, proporția era de doar 12 la sută, față de 84 la sută care se declarau împotriva oricărei legalizări.
"Dacă această tendință se confirmă, presiunea se va accentua pentru ca legile să se adapteze la ce vor oamenii", menționează institutul într-un comunicat.
Susținătorii legalizării marijuanei sunt proporțional mai numeroși printre americanii de stânga (69 la sută), cei cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani (62 la sută) și cei care trăiesc în vestul țării (55 la sută).
Categoriile mai puțin înclinate să susțină un astfel de demers sunt americanii cu vârste peste 65 de ani (31 la sută), cei conservatori (34 la sută) și americanii care locuiesc în sud (44 la sută).
În noiembrie 2010, alegătorii din California au respins prin referendum legalizarea completă a consumului, cultivării și comerțului cu canabis.
În ansamblul țării, 16 state și districtul Columbia au legalizat producția și consumul de marijuana în scopuri medicale. Alte 14 state au scos de sub incidență penală posesia de cantități mici de canabis.
Aproximativ 850.000 de americani au fost arestați în 2009 pentru infracțiuni legate de marijuana, potrivit datelor FBI. În nouă cazuri din zece, aceștia au fost arestați pentru posesie de canabis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Actual : Rusia rupe relațiile cu SUA
Pagina a fost generata in 0.3612 secunde