SUA cer președintelui Siriei să demisioneze

518
SUA cer președintelui Siriei să demisioneze - siria-1318160527.jpg
Statele Unite i-au cerut președintelui sirian Bashar al-Assad "să demisioneze acum", după ce un proeminent lider kurd al opoziției a fost asasinat, iar violențele continuă să afecteze populația, relatează CNN.

Assad ar trebui să demisioneze "înainte de a duce țara tatălui său în jos, pe această cale pericu-loasă", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

"Este, de asemenea, de remarcat că aceste acte de violență au loc la numai trei zile după ce Consiliul de Securitate al ONU nu a reușit să adopte o rezoluție în care chema la monitorizarea internațională a drepturilor omului în Siria, confruntată cu o represiune brutală", a declarat Carney, referindu-se la rezoluția căreia i s-au opus Rusia și China.

Liderul opoziției kurde, Ma-shaal Tammo, purtător de cuvânt pentru Partidul Viitorului Kurd și membru al nou formatului Consiliu Național Sirian, a fost împușcat mortal într-un atac asupra reșe-dinței sale private din nord-estul orașului Qamishli, unul dintre orașele unde vineri s-au adunat protestatari.

Agenția oficială SANA susține că liderul kurd a fost ucis de un grup terorist înarmat, dar activiștii locali spun că a fost asasinat de membri ai miliției proguvernamentale în timp ce avea o întâlnire cu lideri ai protestatarilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Actual : Rusia rupe relațiile cu SUA
Sâmbătă, 01 Octombrie 2011
Stire din Actual : Ce a mai votat Congresul american
Pagina a fost generata in 0.3388 secunde