Kievul acuză aviația rusă că a doborât un avion de luptă în spațiul aerian al Ucrainei: Este o nouă provocare

66
Kievul acuză aviația rusă că a doborât un avion de luptă în spațiul aerian al Ucrainei: Este o nouă provocare - rusiaadoboratunavionucrainean-1405608510.jpg
Ucraina a acuzat joi aviația rusă că a doborât, ieri, un avion de luptă ucrainean de tip Su-25, aflat "în misiune deasupra teritoriului ucrainean", potrivit Consiliului de Securitate Națională și Apărare. "Avionul nostru a fost doborât, pilotul a reușit să se catapulteze", se arată într-un scurt comunicat al instituției ucrainene.


Kievul acuzase deja Rusia că a doborât un avion de transport militar de tip An-26, care s-a prăbușit luni în apropiere de frontiera rusă.

Patru dintre cei opt membri ai echipajului avionului An-26 au fost salvați, doi au fost luați prizonieri și doi au murit, a precizat joi Consiliul de Securitate Națională și Apărare.

Potrivit unui purtător de cuvânt al acestei instituții, Andrii Lissenko, avionul ucrainean a fost doborât miercuri în jurul orei locale 19.00 (19.00, ora României).
Denunțând o "nouă provocare", el a adăugat că "un avion militar al Forțelor Aeriene ale Federației Ruse a tras o rachetă asupra aparatului (de tip) Su-25".

Pilotul s-a catapultat și "a fost evacuat de unitățile noastre într-un loc sigur. El este bine, nu a fost rănit", a adăugat Lissenko.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4167 secunde