"Lacătele dragostei" de pe podurile din Paris vor fi interzise

369

Articole recomandate

Primăria Parisului vrea ca orașul "să rămână capitala romantismului și dragostei", dar fără lacăte pe podurile sale: o vastă operațiune va fi lansată pentru ca turiștii să nu mai agațe "lacăte ale dragostei" pe podurile din Orașul Luminilor, relatează AFP.

După Pont des Arts (pietonal), a venit rândul lui Pont Neuf (cel mai vechi pod de piatră din capitala franceză) să fie acoperit de lacăte.

"În zilele următoare vor fi instalate panouri de semnalizare la sol pe mai multe poduri și îndeosebi pe Pont Neuf", a declarat pentru AFP Bruno Julliard, prim adjunct al primarului Parisului, după o reuniune tehnică în vederea realizării unui dispozitiv de descurajare a instalării lacătelor.

Primăria intenționează să plaseze pa-nouri explicative și pancarte, în franceză și engleză, cu texte ca "Fără lacăte, Parisul vă mulțumește" sau "Declarați-vă dragostea altfel", arată Bruno Julliard.

Lacătele "blochează perspectiva asu-pra Senei, una dintre cele mai frumoase, înscrisă în patrimoniul UNESCO. Este un atu patrimonial major pentru Paris", adaugă el, afirmând că este și o problemă de securitate. "Lacătele cântăresc sute de kilograme, iar panourile cad", spune edilul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6414 secunde